מחקר חדש שפורסם ב- Journal of Virologyונכתב ע"י ד"ר סביה אלנקומראן, מהמרכז הפוליטכני בוירג'יניה, עשוי לזרוע תקווה לחולי סרטן הערמונית. עפ"י המחקר, וירוס ניוקאסל מהונדס גנטית מסוגל להרוס את כל סוגי סרטן הערמונית, כולל כאלו שאינם מגיבים לטיפול הורמונלי, זאת מבלי לפגוע בתאים בריאים. טיפול מסוג זה עשוי לאפשר להימנע מתופעות הלוואי הידועות המאפיינות טיפולים הורמונליים וטיפולים כימותרפיים – עייפות, בחילות, נשירת שיער, ירידה בחשק המיני, פגיעה והפרעות בזיקפה, ירידה בכמות נוזל הזרע ופגיעה בזרע עצמו. הוירוס המהונדס גנטית מוכן כבר לבדיקות בבעלי חיים, ולאחר מכן לבדיקות על בני אדם.
מחלת הניוקאסל היא מחלה הפוגעת בעופות, אך אינה פוגעת בבני אדם. הוירוס הגורם למחלה הוא וירוס אונקוליטי, כזה שנצמד לגידולים סרטניים, כמו הגידול במקרה של סרטן הערמונית, והוא נבדק כבר בעבר לטיפולים בסוגי סרטן שונים בבני אדם, וסיפק תוצאות טובות, עם תופעות לוואי מעטות יחסית, הדומות לסימני שפעת חורף קלה יחסית, עם זאת, בשלב זה אחד מחסרונות השיטה הוא הצורך בביצוע מספר גדול של הזרקות של הוירוס לאיזור הנגוע, וזאת בשל רגישותו הרבה יחסית בגוף האדם. אחד מנושאי המחקר החשובים ביותר העוסקים בתחום זה, מנסה לתת פתרון לבעיה זו באמצעות שינוי גנטי של המעטפת החלבונית של הוירוס, באופן כזה שיאפשר שרידות גדולה יותר שלו בתוך הגוף, ולפיכך הדבקה "טובה" יותר של תאים סרטניים בו, בכללם תאי סרטן הפרוסטטה, ללא הצורך להחדירו שוב ושוב לגוף. בנוסף, החוקרים מנסים להתאים את המעטפת החלבונית של הנגיף באופן מדוייק לממברנת התא בערמונית, ובכך למנוע הדבקה של סוגי תאים אחרים ולהקטין את כמות הוירוס ש"מתבזבזת".
אחד מכל שישה גברים מאובחן בשלב כלשהו בחייו כסובל מסרטן הערמונית. אחד מכל שלושים ושישה נפטר כתוצאה ממחלה זו. לגברים הסובלים מסרטן עמיד בפני טיפול הורמונלי קיים זמן חיים חציוני של 40 חודשים מרגע האיבחון אם הם סובלים מגרורות בעצמות, ו-68 חודשים, אם אינם סובלים מגרורות אלו.